Lichamelijke Gezondheid

Als je niet lekker in je vel zit dan heb je ook geen zin om iets te doen of te ondernemen. Als je lichamelijk niet lekker bent voel je je mentaal meestal ook niet top. Zolang je kunt bewegen is dat het makkelijkste om mee te beginnen. Lopen, rennen, fietsen, dansen of sporten. Begin eraan. Dit in combinatie met gezond eten is ook de beste manier om mentaal sterk en gelukkig te worden. Vraag mensen om je heen om samen iets te doen dat maakt het gezellig en makkelijker.

Je hoeft niet speciaal te zijn om te beginnen maar je moet wel beginnen om speciaal te zijn!

Bewegen

Je hoeft niet altijd keihard te trainen. Ook bewegen is gezond. Iedere dag de buitenlucht in, wandelen of fietsen, traplopen of lekker dansen op jouw muziek. Alles is goed als je maar van de stoel of bank afkomt!

Ontspanning

Geef je lichaam en je brein ook de ruimte en de tijd om te herstellen. Dat betekent spiergroepen die je getraind hebt een dag rust geven en je hoofd regelmatig leeg maken. Door meditatie, ademhaling, muziek luisteren, wandelen, wat het maar is dat jouw hoofd nodig heeft.

Trainen

Trainen is meer dan bewegen. Je zoekt je grens op en bouwt zo langzaam spiermassa en uithoudingsvermogen op. Train niet te lang, zorg dat je weet wat je doet, zodat je geen blessures oploopt en geef je lichaam ook rust om te herstellen. Een goede training die niet te lang duurt waarbij je spiermassa opbouwt en herstelt is heel goed voor je hormoonbalans. Het heeft een positieve invloed op de insulinegevoeligheid, verhoogt je testosteron en groeihormoon.

Inspanning

Als je iets niet gebruikt van jouw lichaam dan breekt het af. “Don’t use it lose it”. Gebruik je spieren niet dan breken ze af, gebruik je je benen niet dan wordt er geen bot aangemaakt en wordt je mentaal niet uitgedaagd dan wordt het steeds moeilijker te leren of je iets te herinneren. Gebruik je lichaam en geest daarom en daag het uit. Span je regelmatig in zodat jouw lichaam zich blijft ontwikkelen en je niet aftakelt.

Samen sporten en bewegen

Sporten en bewegen is goed voor je lichaam maar ook voor je mentale gezondheid. Als je samen beweegt of sport in teamverband heb je ook sociale contacten. Een mens is niet geboren om alleen te zijn en voelt zich beter met andere mensen om zich heen. Samen voor iets vechten, of het een goed doel is of in het doel, het geeft je een goed gevoel. Dus ga lekker bewegen en zoek iets dat bij jou past!

Neem contact op

Heb jij klachten, lichamelijk of mentaal, neem dan contact met mij op. We zoeken de oorzaak en ik ga je helpen om jouw leefstijl aan te passen zodat jij energiek en ontspannen door het leven kunt!