Lichamelijk en mentaal gezond personeel? Een bedrijfspresentatie op maat!

De beste investering is die in het personeel! 

Werkgevers zorgen voor hun personeel. De werkomgeving is aangepast aan het werk, materiaal of werkkleding wordt geleverd, trainingen en workshops worden verzorgd. En mochten de werknemers dan toch ziek worden kunnen ze met behoud van salaris uitzieken. Het is allemaal geregeld.

De werkgever doet dit omdat het wettelijk verplicht is, of omdat dit de productiviteit bevordert maar ook omdat de werkgever graag een gezond, energiek en enthousiast team op de werkvloer wil.

En de verantwoordelijkheid van de werknemer dan?

De werknemer heeft natuurlijk ook een verantwoordelijkheid. Je kunt ze niet verbieden te roken, overmatig te drinken of stress te vermijden. Je kunt tips geven maar bent als werkgever afhankelijk van de inzet van de werknemer zelf. Wat kun je als werkgever wel doen?

De eerste stap is bewustwording. Veel mensen hebben niet in de gaten dat ze niet gezond leven, veel stress hebben of klachten waar ze zelf iets aan kunnen doen (ze denken dat het erbij hoort). En als je dat niet weet blijf je doen wat je deed en nemen de klachten vaak toe. Vermoeide werknemers, gestreste werknemers, wie kent het niet. Als mensen zich echter niet bewust zijn van hun eigen gedrag wordt de oorzaak vaak op het werk afgeschoven.

Het werk put me uit (naast je gezin, hobby’s, familie, social media)

Ik slaap er niet meer van (je voelt je voor alles verantwoordelijk)

Ik kan de druk niet meer aan (perfectionistisch?)

Allemaal quotes van mensen die zich niet lekker voelen en eigenlijk niet weten waar het vandaan komt. Natuurlijk kan de werkdruk hoog zijn en kan een werkgever hier veel aan doen. Toch is het ook een kwestie van hoe fit en gezond iemand is en hoe stressbestendig. Is iemand te perfectionistisch, te ambitieus, of voelt zich overal verantwoordelijk voor.

Wat kan ik voor jullie doen?

Een presentatie op maat om de mensen bewust te maken van hun leefstijl en te leren dat ze zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen over hun lichamelijke- en mentale gezondheid. Op maat  wil zeggen aangepast aan de werknemers en het bedrijf. Daarin leg ik in een notendop uit hoe het lichaam hormonaal in elkaar zit en wat de gevolgen kunnen zijn. Maar vooral wat iemand zelf kan doen. Als Vitaliteitscoach  leg ik uit dat een goede leefstijl gebaseerd is op 3 pijlers; voeding, beweging en ontspanning.

Ik maak mensen bewust van hun eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Wat kunnen ze doen en wat levert het op. Bewustwording, uitleg, voorbeelden en praktische tips. Iedereen weet dat roken en weinig bewegen niet zo gezond is. Daar hebben ze geen presentatie voor nodig. Maar weten ze wat er gebeurt in het lichaam en wat de gevolgen kunnen zijn. Dat chronische stress betekent constante aanmaak van cortisol, wat afbraak van de spiermassa, vet op de buik en ontstekingen in het lichaam tot gevolg heeft. Dat een trage schildklier ervoor zorgt dat je het koud hebt, moe bent en last kunt hebben van concentratieverlies. Allemaal zaken waar een werkgever met de beste wil van de wereld niets aan kan doen. De werknemer zelf wel. En dat levert veel op, zowel privé als zakelijk.

De presentatie

De presentatie duurt ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze en de mogelijkheid om tussendoor of op het einde vragen te stellen. Het is geen lezing maar een interactieve bijeenkomst.  Na afloop kunnen mensen die graag een individuele begeleiding willen zich bij mij aanmelden.

De kosten van de presentatie zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Als werkgever kun je de medewerkers een bijdrage geven voor individuele begeleiding. Mensen leren waar hun klachten vandaan komen, wat ze zelf kunnen doen om deze te verminderen en hoe ze dit kunnen doen.

Voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of een afspraak kunt je contact opnemen.

Gun het jouw bedrijf, gun het jouw team, gun het jezelf!

De presentatie was voor iedereen een hele heldere uiteenzetting van wat je zelf kunt doen aan stress, voeding en de onderlinge verbanden. Het was verhelderend om je te realiseren dat er weliswaar magere voedingsstoffen zijn die passen in een dieet om gewicht te verliezen, maar dat dit niet wil zeggen dat ze goed voor je zijn vanwege vervangende ingrediënten.

We werken in een branche waar je voornamelijk de controle van wat je regelt voor je klanten uit handen geeft.  Je kunt nog alles zo goed hebben geregeld en afgesproken,  dat wil niet zeggen dat het ook zo gaat lopen, vanwege factoren die je niet onder controle hebt.  Van mijn collega’s heb ik vernomen dat je daar handvatten voor hebt kunnen geven om daar mee om te gaan.

Zoals je zelf al aangaf waren de gesprekken tussen mijn collega’s en jou volstrekt vertrouwelijk.  Vandaar dat ik ook globaal heb gevraagd hoe e.e.a. ging, maar natuurlijk niet op doorgevraagd.  De reacties waren allemaal positief,  iedereen heeft veel inzichten gekregen en tools om aan hun gezondheid te werken en stress te verminderen.