Wat kan ik voor jou doen

Hormoon Coaching

Schildklierhormonen, geslachtshormonen, bijnierhormonen, neurotransmitters, het zenuwstelsel, ze hebben allemaal belangrijke functies. Ze werken samen of zijn tegenpolen die in balans moeten blijven. Ze versterken of verzwakken elkaar.

Het lijkt op een dominospel. Als er ergens een steentje omvalt of dwarsligt kan dat veel gevolgen hebben.

Wat kan ik voor jouw doen?

Eerst gaan we samen bespreken wat jouw klachten zijn en wat je wilt bereiken. Je vertelt over jouw lichaam en jouw leven.
Vervolgens krijg je algemene en hormonale vragenlijsten en mag je enkele dagen een voedingsdagboek bijhouden. Tijdens het tweede consult geef ik jou de analyse hiervan en bespreken we een stappenplan.

Geen dieet, geen menu’s. Je blijft doen wat je deed, maar gaat langzaam kleine aanpassingen doen om jouw lichaam in balans te krijgen. Blijvend! Want het is een leefstijl. Ga je te snel of ga je rigoureus veranderen dan houden jouw hersens dit tegen. Zij bewaken jouw leven en rigoureuze veranderingen kunnen gevaarlijk zijn. Om te slagen is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen.

Het totale traject bestaat uit vijf consulten. Na het tweede consult bespreken we de stappen, hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. We gaan tijdens deze gesprekken ook in op jouw patronen. Hoe kun je deze aanpassen zodat je ook mentaal rust krijgt. Een leefstijl is meer dan alleen voeding. Ook jouw omgeving, relaties, werk, beweging, ongemakken, ergernissen en passies horen hier bij.

Tussen de consulten door kun je vragen mailen of appen. Een coachtraject betekent dat je leert hoe je iets kunt doen. Je doet het zelf, de coach begeleidt. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten met vragen tot het volgende consult.

Ook ontvang je na een consult een gespreksverslag. Zo kun je altijd nalezen welke stappen, afspraken of andere zaken we besproken hebben.

Wil jij nog meer informatie? Of heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in!

Mental Coaching

Gedachten en patronen kunnen je vaak belemmeren in je dagelijkse leven. Een Mental Coach kan je daarbij helpen. Ook hier zoek je weer de oorzaak van jouw problemen. Perfectionisme, ervaringen in het verleden, opvoeding, een grote verantwoordelijkheid en veel andere dingen kunnen jou belemmeren.

Wat kan ik voor jouw doen?

Door in gesprek te gaan ontdek je zelf waar jouw patronen vandaan komen. En vooral hoe je deze kunt aanpassen zodat je hier geen stress van krijgt. Vaak heb je zelf niet in de gaten wat jouw patronen zijn. Net als bijvoorbeeld met stopwoordjes. Pas als iemand het benoemt hoor je jezelf steeds dat woordje zeggen.

Door vragen te stellen laat ik  jezelf ontdekken hoe je over bepaalde zaken denkt, hoe je voelt of wat jou tegenhoudt in situaties. Je kunt je jaren ergeren aan iets zonder het in de gaten te hebben.

Stress zorgt ervoor dat jouw alarmsysteem op scherp staat. Dat betekent ook dat de spijsvertering en voortplanting niet belangrijk is. Een prachtig systeem. Maar chronische stress betekent dat je constant op scherp staat en jouw darmen en voortplantingssysteem constant op een laag pitje staat. Dat uit zich dan bijvoorbeeld in een laag libido en darmklachten. Darmklachten kunnen weer huidproblemen veroorzaken. Je kunt ook een te hoog bloedsuikergehalte krijgen door chronische stress. Terwijl je zo je best doet om gezond te eten en veel te bewegen en niet in de gaten hebt dat het van chronische stress komt.

Ik maak je bewust van jouw eigen valkuilen, ergernissen of belemmeringen. Dat is de eerste stap. Daarna gaan we kijken hoe je hier iets aan zou kunnen doen. Daardoor krijg je meer rust, minder cortisol in je lijf en minder klachten.

Wil je meer informatie vul dan het contactformulier in!

Stress en Burn-out Coaching

Herstellen van een burn-out is niet makkelijk. Het heeft tijd nodig en daar kun je vaak wel wat begeleiding bij gebruiken. Een Stress en Burn-out Coach helpt je herstellen en leert je hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Bedrijven

Veel bedrijven doen er alles aan om hun personeel gezond te laten werken. De medewerkers hebben natuurlijk ook een eigen verantwoordelijkheid. Vaak worden klachten aan het werk toegeschreven. Bedrijven kunnen medewerkers door mij laten begeleiden zodat zij leren hoe ze lichamelijk en mentaal gezond kunnen worden en blijven.

Supermarktsafari

Ik begeleid jou in je eigen supermarkt met jouw eigen boodschappenlijstje en leer je waar je op kunt letten. Wat is echt gezond en wat is een goed alternatief. Leer etiketten lezen en keuzes maken.

Het totaalplaatje

De kracht in mijn behandelingen is het overzicht. Alles heeft met elkaar te maken en ik kijk naar jouw voeding, beweging, hormonen en mentale situatie. Ik luister naar jouw verhaal en focus me niet op één aspect maar op het totale plaatje. Het draait om jou!

Supermarktsafari…

Ga met mij op Supermarktsafari. In jouw vertrouwde supermarkt met jouw boodschappenlijstje gaan we samen de etiketten lezen en kijken of er gezondere alternatieven zijn.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iedereen zegt wat anders. Wel melk, niet melk, wel of geen gluten. Het is maatwerk. Niet iedereen is hier gevoelig voor. Maar we zijn wel allemaal gevoelig voor teveel suiker en chemische toevoegingen. Waar zit het verborgen?

Gezond Personeel…

Werkgevers doen veel voor hun personeel. De verantwoordelijkheid voor gezond leven blijft echter bij de werknemer. Een presentatie op maat geeft inzicht in de mogelijkheden om zelf gezond te leven.

Werkdruk kan betekenen dat iemand perfectionistisch is, rugklachten kan aan de stoel liggen maar ook aan de beweging of spanning van iemand.

Als werkgever kun je bijdragen aan de gezondheid van je personeel. Door inzicht en begeleiding.

Morgen is de eerste dag van jouw leven. Maak er iets van!

Puzzelstukjes…

Leefstijl en Vitaliteit is een combinatie van voeding, beweging en ontspanning. Voor ieder persoon is dit anders. We zijn uniek en ook onze leefstijl is uniek. De een wil veel bewegen, de ander intensief sporten, sommige mensen lusten geen spruiten en andere zijn er dol op.

Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje. Het persoonlijke totaalplaatje, waar alle puzzelstukjes op z’n plaats zijn zodat iemand zich er prettig bij voelt. En die puzzel los ik graag met jou op!