Mentale Gezondheid

Je kunt niet altijd gelukkig en ontspannen zijn. Een beetje spanning en uitdaging maakt dat je leeft met ups en downs. Als je echter belemmert wordt in je dagelijkse leven door patronen en gedachten dan is het tijd hier iets aan te doen. Een Mental Coach geeft je inzicht en leert je hoe je patronen kunt doorbreken.

Niet leuke dingen doen maar leuk vinden wat je doet

Patronen

We hebben allemaal patronen. Deze heb je meegenomen uit je kinderjaren of andere ervaringen. Daar hoeft niets mis mee te zijn. Het kan echter dat bepaalde patronen jou belemmeren om te ontwikkelen of goed te functioneren. Een Mental Coach geeft jou inzicht in jouw patronen en hoe je daarmee kunt omgaan.

Werk Privé balans

Overal de beste in zijn, perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, medewerk(st)er van de maand, super moeder of vader. We doen zo ons best maar er zitten maar 24 uur in een dag. Hoe kun je alles goed doen, iedereen tevreden houden en er zelf niet aan onderdoor gaan. Een Mental Coach helpt je daarbij.

Stress

Stress is niet alleen mentaal. Als je lichaam hard moet werken om te herstellen van iets of de afvalstoffen niet meer verwerkt krijgt is dat ook stress voor het lichaam. Daar komt nog bij dat we niet eens meer merken dat we stress hebben.

“Ik heb stress nodig om te kunnen functioneren”. Dat is een signaal dat je stress niet gebruikt waar het voor bedoelt is. Een Mental Coach laat jou zien hoe het anders kan. Zodat jouw lichaam niet opbrandt!

Sociale contacten

Vooral na de Corona tijd beseffen we hoe belangrijk sociale relaties zijn. Echt contact met mensen, samen dingen doen, luisteren en aandacht. De eenzaamheid onder de mensen is tegenwoordig enorm omdat de samenleving individualiseert. Een mens is echter een kudde dier en beseft vaak niet dat alles wat je bereikt in het leven totaal niet belangrijk is als je het met niemand kunt delen.

“Gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugd is dubbele vreugd” is een waarheid als een koe!

Ontspanning

We denken dat we rust momenten nemen maar vaak is ons hoofd dan vol gedachten. We maken lijstjes en plannen vooruit. Echte rustmomenten zijn momenten dat je je hoofd leeg maakt. Voor de één is dat meditatie, voor de ander muziek luisteren, of wandelen. Zoek wat jou rust geeft en maak je hoofd leeg.

Neem contact op

Heb jij klachten, lichamelijk of mentaal, neem dan contact met mij op. We zoeken de oorzaak en ik ga je helpen om jouw leefstijl aan te passen zodat jij energie en ontspannen oud kunt worden.