“Ik had al een lange tijd last van PMS- achtige klachten en had hier totaal geen grip op. Voelde mij vaak onrustig en soms zelfs neerslachtig.

Caroline wist mij meteen op mijn gemak te stellen en had snel door waar voor mij veel winst te behalen was. Met een paar aanpassingen in mijn voedingspatroon ontstond al snel verbetering.

Ook wist Caroline heel goed en snel in kaart te brengen waar bepaalde patronen in gedrag een belemmering vormde voor meer rust en stabiliteit. Zij heeft mij hier enorm mee geholpen.

Ik voel mij echt een stuk beter dan een aantal maanden geleden en ben hier heel dankbaar voor!”

“Omdat ik dacht last te hebben van mijn hormonen, kwam ik na wat Googelen bij de website van Caroline uit. Op basis hiervan heb ik meteen een afspraak ingepland en heeft ze gekeken of mijn klachten inderdaad hormonaal waren. In mijn geval bleek het stresshormoon cortisol (al jaren) te hoog te zijn, waardoor ik onder andere vermoeidheid, darm- en huidklachten ervaar.

Ik vind het knap hoe Caroline je zo goed en snel kan lezen, en dit ook nog eens heel mooi kan verwoorden in zowel de gesprekken als de bijbehorende gespreksverslagen. Deze gespreksverslagen zijn heel waardevol, ook om later terug te kunnen lezen. Het gaf een vertrouwd gevoel dat er ook ruimte was voor humor en dat Caroline ook dingen uit haar eigen ervaringen deelde. Dit zorgde vaak voor een stuk herkenning bij mij.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb tijdens onze gesprekken, is om het woord ‘moeten’ te vervangen door ‘willen’ en het leven te zien als een reis die niet van tevoren uitgestippeld hoeft te worden met maar één route op het oog. Dit patroon heb ik namelijk jaren volgehouden. De reis ernaartoe – met alle zijweggetjes die je hierin kunt nemen – is minstens zo belangrijk!

Mijn reis naar het loslaten van patronen is (nog) niet klaar, maar de bagage uit onze gesprekken neem ik in de backpack met me mee. 

Bedankt voor alles Caroline!”

Nadat ik in augustus 2022 gestopt was met anticonceptie, merkte ik vrij snel dat mijn lichaam veranderde en ik me niet happy voelde. Mijn huid werd erg onrustig en mentaal zat ik ook niet lekker in mijn vel. Toen ook nog mijn menstruatie uitbleef ben ik via internet bij Caroline terecht gekomen. Ze heeft een luisterend oor en goede adviezen geboden. Door meer én gezonder te eten merk ik steeds meer verschil. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar door de adviezen van Caroline gaat het wel de juiste kant op.  

Ik voelde mij op mijn gemak bij Caroline, waardoor ik ook over veel onderwerpen open heb durven te praten.  

Dankjewel daarvoor! “

Op zoek naar een luisterend oor en iemand die kennis van zaken had, kwam ik via een filmpje van Ralph Moorman betreffende hormonen/gewicht uit bij Caroline.

Ik heb een schildklieraandoening en diabetes 2, deze combi is niet bevorderlijk om een aantal kilo’s kwijt te raken. Ook had ik al behoorlijk lange tijd last van een opgeblazen gevoel en veel problemen met maagzuur.

Caroline wees me op het feit dat afvallen best moeilijk zou worden, maar ze gaf me ook inzicht in mijn patroon van eten en bewegen. Ook liet Caroline me inzien dat afvallen misschien niet de hoofdzaak van onze sessies zou worden, echter inzicht en lekkerder in mijn vel zitten, daar gaat het om.

Dat is gelukt, samen met Caroline heb ik een zoektocht afgelegd waarin ik op zoek ging naar mijn drijfveren en waarom ik soms nogal fel kon reageren. Caroline heeft me geholpen (gevoelsmatig) de kluwen touw die in elkaar zaten uit elkaar te rafelen, dat geeft me rust.

Dit gegeven samen met mijn beweegpatroon aanpassen (eten deed ik al zeer bewust) heeft ervoor gezorgd dat ik zeker lekkerder in mijn vel zit, maar ook mijn opgeblazen gevoel is zeer zeker afgenomen.

Al een tijdje deed mijn lichaam niet wat ik ervan verwachtte. Toen ik zoekende was hoe mijn hormonen in balans te krijgen, kwam ik bij Caroline terecht. Zij gaf me inzicht in mijn voedingspatroon en ik bleek structureel te weinig binnen te krijgen. Middels haar tips kon ik gemakkelijk meer, en evengoed, gezond eten. Het heeft ervoor gezorgd dat ik minder dipjes heb, beter slaap en minder vaak behoefte heb aan suiker.

Wat ik niet had verwacht was dat ik onbewust last had van stress. Caroline maakte mij hiervan bewust door middel van doorvragen en nieuwsgierig zijn. Ik waardeer haar open houding, menselijkheid en betrokkenheid. Dit maakt dat ik met op mijn gemak voelde en het oké voelde om te delen. Dankjewel Caroline. “

“Voor mijn lichamelijke klachten ging ik op zoek naar professionele ondersteuning, ik wist meteen waar ik heen wilde: Caroline!

We kenden elkaar al, voor mij de reden om samen op zoek te gaan naar een oplossing voor mijn lichamelijke klachten. Ik ging met de intentie om aan mijn voeding te werken maar dat pakte heel anders uit. Al meteen bij het eerste gesprek kwamen er onverwerkte emoties los, dat vond ik heel bijzonder.  Je luisterde en oordeelde niet maar hield me een spiegel voor en gaf me tips om met bepaalde situaties om te gaan, los te laten en om emoties een plekje te geven. Dat voelde veilig en vertrouwd.

Gaandeweg de gesprekken gaf je mij het besef dat mijn kracht bij mezelf lag en niet bij mijn (werk)omgeving. Hierdoor nam ik een besluit over mijn werksituatie die meteen al een gevoel van bevrijding gaf, weg stress! Wat een fijn gevoel!

Ik zit weer lekker in mijn vel dankzij Caroline, haar hulp is een juiste keuze zeker te weten!!”

Caroline heeft mij tijdens onze sessies enorm geholpen met mijn hormonale klachten. Onze gesprekken waren heel verhelderend en door langzaam kleine veranderingen door te voeren, zijn mijn klachten ontzettend afgenomen. Ik heb nog nooit zo goed in mijn vel gezeten!

Caroline maakt gebruik van humor en eigen ervaringen om je op je gemak te voelen. Ze gaat samen met jou kijken wat je klachten zijn en waar deze mee te maken hebben. Ze is realistisch door stap voor stap te werken en je op een prettige en veilige manier een spiegel voor te houden. Ondanks dat er 5 consulten zijn, zorgt Caroline er samen met je voor dat er echt stappen gezet worden. Dankjewel Caroline!

De eerste stap in jouw praktijk voelde veilig en vertrouwd. Je had geen oordeel over mij. En je nam me serieus en luisterde echt. Ik voelde me gehoord en dat was bijzonder. Ik voelde me bij jou een normaal mens die even mocht loslaten en niet meer sterk hoefde te zijn.
Ik mocht mijn ware ik laten zien en jij vond het niet raar. Samen keken we naar mijn voeding. En ik nam veel van onze gesprekken serieus op en ging aan de slag. Ik voelde me na elk gesprek opknappen. Ik ben er nog niet. Maar door onze gesprekken en handvatten ben ik op de juiste weg.

“Een heel waardevol traject doorlopen bij EN met Caroline. Meteen bij mijn intake gesprek had ik een fijn welkom gevoel bij Caroline en dat bevestigde mijn keuze om het traject bij haar te gaan volgen. Eye openers, tips en adviezen die ik mijn hele leven kan gebruiken. Dankbaar hiervoor. Het is voor mij weer een stap in de juiste richting erbij, bevestiging dat ik goed ga en dit ook zo wil blijven volgen.
“De pet van de manager” draag ik mee en zet m op wanneer nodig! 🙂 dankjewel Caroline!”

“Ik wil je bedanken voor je luisterend oor tijdens onze gesprekken. Ik ging er blanco in omdat ik niet precies wist wat ik kon verwachten. Iets nieuws aangaan is voor mij altijd een stap, maar die spanning was vanaf moment 1 totaal verdwenen toen ik bij je zat. De rust en ruimte die je mij hebt gegeven om compleet mezelf te zijn tijdens de gesprekken voelde heel prettig. De verschillende handvatten die ik aangedragen kreeg, hielpen mij om in te zien dat sommige dingen totaal onbelangrijk zijn om je druk over te maken. En dat geeft heel veel rust. In mijn hoofd heb ik meer ruimte gekregen om leukere dingen op te pakken.
Nu ons traject is afgerond en ik ergens tegenaan loop, hoor ik jou nog tips geven en weet ik beter hoe ik met sommige situaties om moet gaan.
Ik kijk er heel positief op terug en kan iedereen aanraden de stap te zetten richting Caroline”.

“Aan de hand van een presentatie eind vorig jaar door Caroline heb ik de stap genomen om bij haar een traject aan te gaan. Het was de eerste keer dat ik ervaring heb opgedaan met een coach en ben super blij dat ik dit heb gedaan. Caroline stelt je op je gemak en heeft een goed luisterend oor. Bij iedere afspraak vloog de tijd voorbij en ging ik met een positief gevoel naar huis. Als je dan weer thuis was volgde er snel genoeg een gespreksverslag, wat ideaal is om nog eens terug te lezen. Caroline heeft mij veel bijgebracht op het gebied van voeding en mentale gezondheid om de “weegschaalmetafoor” zo goed mogelijk in balans te houden. Hiervoor wil ik haar bij deze nogmaals bedanken! “

De presentatie was voor iedereen een hele heldere uiteenzetting van wat je zelf kunt doen aan stress, voeding en de onderlinge verbanden. Het was verhelderend om je te realiseren dat er weliswaar magere voedingsstoffen zijn die passen in een dieet om gewicht te verliezen, maar dat dit niet wil zeggen dat ze goed voor je zijn vanwege vervangende ingrediënten.

We werken in een branche waar je voornamelijk de controle van wat je regelt voor je klanten uit handen geeft.  Je kunt nog alles zo goed hebben geregeld en afgesproken, dat wil niet zeggen dat het ook zo gaat lopen, vanwege factoren die je niet onder controle hebt. Van mijn collega’s heb ik vernomen dat je daar handvatten voor hebt kunnen geven om daar mee om te gaan.

Zoals je zelf al aangaf waren de gesprekken tussen mijn collega’s en jou volstrekt vertrouwelijk. Vandaar dat ik ook globaal heb gevraagd hoe e.e.a. ging, maar natuurlijk niet op doorgevraagd.  De reacties waren allemaal positief,  iedereen heeft veel inzichten gekregen en tools om aan hun gezondheid te werken en stress te verminderen.”

Caroline is een warm, open en empathische coach met een grote spiegel in haar hand. Ze kan goed de diepte ingaan, en luisterend tussen de regels door en kan zich goed inleven. Naast het inleven kan zij de coachee op een andere manier naar een situatie laten kijken op een nuchtere manier. Dit gaat dan ook gepaard met humor waardoor zware onderwerpen luchtiger worden. Gedachtes worden gerelativeerd, wat voor mij echt een eye-opener was. Ze kan goed aansluiten bij de hulpvraag en gaat flexibel om wanneer er misschien andere onderwerpen op het gesprekmoment meer aandacht vergen.  Nog niet eerder was het iemand gelukt om daadwerkelijk bij de angel te komen van het probleem.

Wat erg prettig is, zijn de gespreksverslagen die Caroline naderhand toestuurt. Ik heb deze geregeld met veel herkenning en een dikke glimlach terug zitten lezen. Met liefde heb ik heen en weer gereden van Arnhem naar Venlo om zo steeds een stapje verder te komen in mijn herstelproces. Caroline is voor mij een professionele sparpartner met een gouden hart!

Wie als man denkt dat mannen geen last van hormonen hebben, heeft het mis. Dat heb ik bij Onderonsje wel geleerd. En vooral ook nooit denken “oh dat hoort erbij, iedereen heeft wel eens kwaaltjes”. Nooit geweten dat de darmen zo bepalend zijn voor je algehele gezondheids-/ gemoedstoestand. En enkel en alleen door enkele simpele aanpassingen in mijn eetpatroon is mijn lichaam in balans gekomen.

De afspraken verliepen in een goede sfeer waarbij wederzijds respect voorop stond.

Twijfel niet zou ik zeggen en neem de stap naar een lichaam in balans.

Caroline heeft mij uitstekend geholpen en advies gegeven wat betreft mijn bewustwording over een gezonde leefstijl. Vanwege mijn drukke agenda leef ik vaak van afspraak naar afspraak. Hoe belangrijk is het dan te letten op genoeg gezonde voeding, voldoende beweging en rust. Caroline heeft mij adviezen gegeven waar ik gewoonweg niet van op de hoogte was. Erg zinvol en tot op de dag van vandaag erg blij mee.

“Ik ben heel blij met de stap die ik heb gezet.
Ik vond het lastig om van de suikers af te komen en mijn eet patroon weer op de rit te krijgen. Ook had ik veel last van de darmen. Maar met jou hulp en luisterend oor ben ik heel eind gekomen. Het heeft me weer gemotiveerd om alles op te pakken. Je hebt me laten inzien dat ik er ook mag zijn!”

“Ik ben door mijn werk in contact gekomen met Caroline.

in het begin was ik erg sceptisch, omdat ik al de nodige ervaringen heb met coaching, maar Caroline heeft me goed geholpen, door naar me te luisteren, me een spiegel voor te houden en me te wijzen op een andere manier van kijken naar bepaalde situaties en hoe er mee om te gaan.

Verder heeft ze me leuke en handig tips en weetjes geven.

De afspraken liepen fijn ook al moesten het een paar keer op afstand wegen de corona.

Ik ben hierdoor weer stap voor stap richting de juiste weg aan het gaan”.