Ontbijt of lunchtip: pannenkoekjes

gluten-en lactosevrij

Wil je een gezond ontbijt of lunch? Maak dan lekkere pannenkoekjes met fruit.

Waar is dit ontbijt goed voor? Je krijgt eiwitten binnen, vitaminen en mineralen van het fruit en kaneel is goed voor de spijsvertering. Kaneel zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel niet te hoog wordt. Goed voor mensen met overgewicht, diabetes type 2 en insulineresistentie.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 à 3 eetlepels boekweitmeel
  • wat water
  • een eetlepel kaneel
  • eventueel appel voor erdoor te snipperen of rood fruit voor erop te leggen
  • eventueel honing

Bereiding:

Prak 2 bananen en roer er 2 eieren door. Enkele eetlepels boekweitmeel en wat water afhankelijk van de dikte en hoeveelheid die je zelf wil. Je kunt er stukjes appel in doen of na het bakken ander fruit erop leggen. Bak ze in kokosolie. Bak ze lekker bruin en laat ze nog even gaar worden. Niet zoet genoeg? Dan kun je natuurlijk nog wat honing erbij serveren. Ook koud mee te nemen als lunch! Je hebt eiwitten, vitaminen en mineralen binnen!

Smakelijk!