Vegetarische loempia’s

Loempia’s uit de oven

We snacken allemaal graag maar meestal zit er veel suiker of zout in. Toch kun je ook heerlijk gezond snacken. De eerste keer dat ik deze kleine loempia’s maakte had ik er 40 en was ik bang dat ik er veel te veel had. Maar ze waren heel snel op en ik kreeg veel complimenten. Je kunt ze van te voren maken en later in de oven opwarmen.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 75 gr taugé
  • 1 bos uitjes
  • ½ dl tamari
  • 1 eetlepel saffloerolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • zwarte peper
  • 100 gr geraspte wortel
  • 40 kleine loempiavellen
  • 200 gr geschaafde groene kool
  • ½ dl sesam- of zonnebloemolie
  • Sesamzaad

Snij de ui in zeer dunne plakjes en de bosuitjes in de lengte in dunne slierten. Doe de saffloerolie, gemberwortel, bosuitjes en plakjes ui in een wok en laat de groenten 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg de wortel en kool toe en laat ze heel even al roerend meebakken. Schep de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.

Roer de tamari (of zoete ketjap), sesamolie en wat peper door het groentemengsel en laat het volkomen afkoelen.

Bestrijk elk loempiavel met sesam- of zonnebloemolie en doe een schepje van de vulling in het midden. Vouw de loempia dicht en leg hem op een met olie bestreken bakplaat. Bestrijk de loempia met olie en bereid de rest zo snel mogelijk. Bestrooi de loempia’s met sesamzaad en bak ze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven (240 gr C) tot ze goudbruin zijn. Je kunt ze zoals gezegd ook voorbereiden en later opwarmen.

Wil je er een sausje bij; meng 1 dl milde mosterd, 2 theelepels mosterdpoeder en 2 theelepels honing en serveer dit erbij.