Vegetarische Paëlla

Voor 6 a 8 personen of voor 2 dagen.

Ingrediënten:

  • 1 grote winterwortel in blokjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 mespuntje saffraan
  • 1 grote uit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele en 1 rode paprika in stukjes of reepjes
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 250 gram basmati rijst
  • ongeveer 7 dl groente bouillon
  • verse tomaten gepeld of 2 blikjes tomatenstukjes
  • 150 gram sperzieboontjes in stukjes
  • zwarte peper

Kook de wortelstukjes en de sperzieboontjes 5 minuten. Kook ook de rijst 5 minuten voor met saffraan. Je kunt hier ook gelijk de bouillonblokken bij doen en dit gebruiken.

Maak de pan  heet en giet de olijf olie erin. Fruit de ui, knoflook sperziebonen, wortel, en paprika’s 5 minuten. Bestrooi met paprika poeder en roer rijst erdoor.

Schenk bouillon, tomaten, saffraan, beetje zout en peper erbij.

Laat dit zonder deksel sudderen. Schenk water bij als de rijst nog niet gaar is en het droog komt te staan.

Voor de liefhebbers van kikkererwten; die kun je de laatste 15 minuten nog erbij doen.

Let op dat je niet te veel water erbij doet. Het gerecht moet lekker dik zijn.

(Visliefhebbers kunnen er natuurlijk garnalen, mosselen of andere vis aan toevoegen.)

Als je restjes over hebt, kun je de volgende dag een omelet maken gevuld met deze rijst. Lekker en gezond want er zitten veel groenten in.

Smakelijk!