Gehaktbrood

Ingrediënten

  • 500 gram biologisch rundergehakt
  • 2 grote uien heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook heel fijn gesneden
  • 200 gram fijngesneden wortel, waspeen of zoete aardappel
  • Circa 6 zongedroogde tomaatjes
  • 50-60 gram boekweitmeel
  • 100 gram fijne havervlokken
  • 30-35 gram Italiaanse kruiden
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout naar eigen smaak
  • 2 geklutste eieren

Hoe maak je het

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de eieren, in een kom en meng het goed. Proef even en voeg naar hartenlust nog iets van de ingrediënten toe. Als je het lekker op smaak hebt, voeg je de eieren toe en meng je alles nogmaals. Verdeel het mengsel over 2 cakeblikken (wel invetten of bakpapier gebruiken) en zet het 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Uiteraard kun je het ook in 1 cakeblik doen maar reken dan op circa 1 uur baktijd. Prik er even met een satéprikker in voordat je het brood uit de oven haalt. Deze moet er weer schoon uit komen. Laat het gehaktbrood nog even afkoelen om het goed te kunnen snijden.

Lekker bij salade of groenten of in plakken invriezen en gebruiken bij de lunch.

Smakelijk eten!