Weerstand opbouwen

Wist je dat de gorilla een van de sterkste dieren ter wereld is. En dat terwijl hij alleen groente en fruit eet. Nu is dit geen pleidooi voor vegetarisch eten maar wel voor sterk worden en weerstand opbouwen.

Vooral nu willen we allemaal weerstand hebben want je kunt het niet voorkomen dat je ziek wordt. Griep, verkoudheid, Corona, het ligt overal op de loer. En dan alle andere ziektes die je kunt krijgen. Een goede leefstijl en gezondheid is geen garantie voor de toekomst.

Wat heb je aan weerstand?

Toch kun je wel stellen dat een goede gezondheid helpt om (sneller) beter te worden. Je lichaam is een slimme intelligente machine maar als je benzine in een diesel auto gooit loopt hij ook niet. Hoe beter jij voor je lichaam zorgt, hoe beter je lichaam zich kan beschermen tegen onheil van buiten en van binnen.

Natuurlijk neemt dit af naarmate je ouder wordt maar toch kun je ook sterk en gezond oud worden. Vooral in deze tijd van het vervelende virus blijkt maar weer hoe mensen met een slechte of zwakke gezondheid of overgewicht het zwaarder hebben als gezonde mensen. Ook zie je nu ’s avonds iedereen buiten lopen. Samen met partner of gezin. Want we beseffen nu hoe fijn het is om buiten te zijn en hoe erg we de sociale contacten missen.

Wat kun je zelf doen?

Alleen met voeding, alleen met sporten of alleen met ontspanning kom je er niet. Het is echt een combinatie van alle drie en een goede balans hierin. En dat kun je leren. Vaak zijn er maar kleine aanpassingen nodig. Iets meer groen in je menu en iets meer “niets” in je agenda. Iets meer tijd voor de mensen om je heen en iets minder suiker op de tafel. Het is een investering in jezelf, in jouw toekomst en in jouw kwaliteit van leven.

Investeren in jezelf is de beste investering!