Groentelasagne

Een bom groente in een tomatensausje. Heerlijk. Je maakt het gewoon voor 2 dagen of bewaart een deel voor de lunch. Dan heb je even werk maar de dag erna hoef je het maar op te warmen.

Ook dit is weer een basisrecept dus voeg je eigen kruiden naar smaak toe of varieer met de groente.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie
  • beetje zout

Voor de saus:

  • 250 gram tomaten in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • olijfolie
  • een eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • oregano
  • kaneel
  • 150 à 200 gram feta

Je kunt de tomatenblokjes vervangen door tomatenpassata. Dan wordt het minder nat.

Bereiding:

Snij de courgette, aubergine en zoete aardappel in lange repen bijvoorbeeld met een kaasschaaf, of met een keukenmesje. Leg deze repen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout en eventueel met garam masala als je dit lekker vind. Rooster dit 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Maak intussen de saus. Fruit in olijfolie ui, knoflook en voeg daarna de tomatenblokjes en stukjes of de passata toe. Voeg daar een halve eetlepel oregano aan toe en een halve theelepel kaneel. Laat dit 10 minuten sudderen.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en maak hierin laagjes met groente en saus. Elke laag een andere groente en steeds wat saus ertussen. Eindig met wat saus en kruimel daar feta over.

Bak dit in de oven op 180° ongeveer een half uur.

Smakelijk eten!