Havermout krenten koek

Zelf een gezond tussendoortje maken!

Je kunt natuurlijk repen kopen in de winkel. Dat is makkelijk en lang houdbaar. Maar het is ook leuk om zelf iets te maken. In de koelkast kun je deze koek enkele dagen bewaren en je weet precies wat erin zit en vooral wat er niet in zit. Geen kleurstoffen of toegevoegde suiker en conserveringsmiddelen.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram rozijnen
  • 30 gram kokosolie
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 appels

Laat de rozijnen 10 à 15 minuten in water wellen. Smelt de kokosolie in een pannetje.  Meng daar de havermout, eieren, kaneel en een snufje zout door. Maal dit fijn in een keukenmachine. Je kunt het ook zonder te malen doen dan wordt het gewoon wat grover.

Schil en rasp de appels. Roer dit samen met de rozijnen door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Je kunt van het mengsel koekjes maken of een grote plaat. Leg deze op bakpapier en bak het 40 à 50 minuten. Indien je een plaat bakt, kun je deze later na het afkoelen snijden of afbreken.

Lekker als tussendoortje of bij de lunch.