Marokkaanse wortelsoep

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 750 gram wortelen
  • 2 liter groentebouillon
  • Peper en zout

Verhit de olie en bak ui en gember tot het zacht is. Voeg kerriepoeder en de rijst toe. Wortelen in blokjes of schijfjes snijden en met de bouillon erbij doen. 20 Minuten laten koken, peper en zout erbij en dan pureren.

De soep kun je eventueel in porties invriezen en gebruiken voor lunch in combinatie met iets anders.

Wortelen zijn rijk aan provitamine A en goed voor hart- en bloedvaten, huid en cholesterol. Verminderd (prostaat)kanker en nachtblindheid.

Ui heeft een positieve invloed op bloeddruk, doorbloeding en ontstekingen en cholesterol.

Gember is goed voor ontstekingen, kanker en diabetes. Ook voor  misselijkheid en reuma.

En verder is de soep gewoon lekker! Smakelijk eten!

Geïnspireerd door Rineke Dijkinga