Mentaal fit? Mental Coach!

Ik: Jaren lang was ik trots op mezelf omdat ik het allemaal goed deed. Mijn werk, gezin, eigen praktijk, opleidingen, gezonde voeding, bewegen en sociale contacten. Totdat ik opeens moe werd en niet meer bijkwam. Ondanks mijn gezonde leefstijl.

Mijn rustmomenten waren slechts “vergader” momenten die in mijn hoofd plaatsvonden. Tijdens de koffie of sporten was ik in mijn hoofd lijstjes aan het maken van wat ik nog allemaal zou kunnen doen. Echte rust kreeg ik niet meer en mijn slimme lichaam gaf mij signalen. Slechter slapen, moe zijn en een kort lontje hebben. Maar ik ben geen watje dus ging ik door want ik kon dat zo goed. Mijn slimme lichaam gaf nog wat meer signalen die ik niet kon negeren. Ik werd misselijk van de moeheid en kwam ook niet bij. Zelfs na 2 weken vakantie niet.

Luisteren naar je lichaam is net zo belangrijk als luisteren naar de mensen om je heen. Zij vertellen het vaak dat je teveel hooi op je vork neemt, of iedereen tevreden wilt houden ten koste van jezelf. Persoonlijk vond ik het moeilijk om de confrontatie aan te gaan want ik wilde geen zeur zijn. Nu ben ik trots op mezelf dat ik eindelijk geluisterd heb naar mijn lichaam. Het is heerlijk weer energie te hebben en na een lange nacht lekker slapen fit op te staan.

Jij:

Hoe vaak doe jij iets wat niet helemaal goed voelt? Zeg je ja in plaats van nee. Moet je iets doen wat je niet wilt of waar je niet achter staat.

Hoe vaak kun je niet in slaap komen omdat je te veel piekert. Ben je rusteloos?

Meestal weten we dat we te druk bezig zijn, of andere keuzes moeten maken. Maar je zit nu eenmaal in een patroon dat je gewend bent. En heel af en toe zeg je “nee” of neem je wel rust maar dat duurt niet lang. Het wordt pas echt vervelend als je niet eens meer voelt dat je spanning hebt, je niet meer merkt dat je  steeds weer dingen doet om iemand blij te maken, of om leuk gevonden te worden. Een patroon doorbreken is moeilijk dus doe je wat je altijd deed en krijg je wat je altijd kreeg. En dat kunnen slapeloze nachten zijn, of lichamelijke klachten, of zelfs een burn-out of depressie.

Wij:

Als je jezelf herkent in bovenstaande en hier iets aan wilt doen kun je met mij aan jouw mentale en lichamelijke herstel werken. Hoe krijg je rust? Hoe wordt jij jezelf, vertrouw jij jezelf en ben je ook trouw aan jezelf?

De eerste stap is bewustwording. Wat doe je, waar denk je aan en waar komt dit vandaan. Dan ga je kijken hoe je het liever zou willen. Pas daarna kun je aan de slag om je patroon stap voor stap te doorbreken.

In deze tijd van overvloed is het heel moeilijk om keuzes te maken. Vaak staat de agenda vol, ook met heel veel leuke dingen. Maar te veel blijft ook teveel. Zelfs als het leuk is.

Denk niet dat je faalt als je niet alle ballen constant in de lucht kun houden. Maar luister naar je lichaam. Voorkom een burn-out of vraag hulp van een coach als het je alleen niet lukt. Dat is niet zwak maar slim!