Vakantietips bij slecht weer voor gezinnen

Voor papa’s en mama’s

Vaders en moeders hebben met slecht weer vaak geen vakantie want ze zijn constant bezig om een animatieprogramma te maken voor de kinderen. Want als de kinderen blij zijn, zijn de ouders dat ook. Maar kinderen vinden ouders die moe of geprikkeld zijn ook niet gezellig. Dus draai het eens om. Als papa en mama lekker in hun vel zitten profiteren de kinderen daar zeer zeker ook van.

Tips

Tip: doe zoals ze op de camping de animatie regelen. Plan tijden in dat jullie samen iets met de kinderen doen; spelletjes, knutseluurtjes, film kijken, verven, kleien en noem maar op. En samen aan tafel eten als de barbecue in het water valt. Maar tussen deze bedrijven door mogen ze zichzelf amuseren. Met een boekje, speelgoed of vriendjes en vriendinnetjes. Plan ook tijd voor jezelf en elkaar in. En leer je kinderen dat die tijd dan ook echt voor jezelf of jullie samen is.

Voordelen voor de kinderen: kinderen leren zichzelf bezig te houden. Ze leren ook dat iedereen het verdiend om tijd voor zichzelf vrij te maken. En dat dit nodig is. Leer hun ook dat ze dan niet telkens met vragen kunnen komen. Vaak stellen ze vragen om aandacht te krijgen en niet om de vraag zelf. Die aandacht krijgen ze maar niet constant.

Voordelen voor de ouders: je hebt zelf ook vakantie. Je vind het leuker om met de kinderen bezig te zijn als je tussendoor tijd hebt voor jezelf. Wil je alleen een stuk gaan wandelen, in bad liggen of een boek lezen doe dat dan. Willen jullie samen iets bespreken ga dan apart zitten en neem de tijd.

Voor iedereen is het duidelijk. Samen dingen doen, aandacht voor elkaar maar ook voor ieder zelf.

Cijfer jezelf niet weg! Je leert een kind daarmee alleen maar dat hij of zij dat later ook gaat doen. Niemand mag geen aandacht krijgen. Ben lief voor een ander maar ook voor jezelf!

Fijne vakantie!

Dit geldt voor alle thuiswonende kinderen van 0 tot heel oud!