Zalm quiche

Veel groente, eiwitten en goede vetten in één maaltijd en super lekker. Niet veel werk, wel even wachten tot het klaar is. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

  • 4 à 6 moten zalm
  • fijne soepgroente 250 à 450 gram
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 ½ dl melk (eventueel plantaardig)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 1 kruidenbouillon blokje

Bereiding:

Snij de zalm in stukjes en leg ze in een ovenvaste schaal. Bestrooi met peper, zout en dille. Wok de soepgroente 10 minuten in de wok met een kruidenbouillonblokje en wat peterselie in een beetje olijfolie. Leg de groente over de zalm.

Splits de eieren en klop het eiwit met een snufje zout tot het stijf is. Smelt de boter in een pannetje, meng de bloem erdoor en voeg dan de melk erbij. Roer tot het een glas papje is. Haal de pan van het vuur en meng de kaas erdoorheen totdat deze is gesmolten.  Meng de eidooiers er door met wat zout en nootmuskaat en schep dan de eiwitten erdoor. Let op: scheppen, niet roeren anders wordt het niet luchtig.

Schep dit mengsel over de vis met groente. Zet het in een voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten op 200º goudbruin.

Eet smakelijk!

Let op: dit recept is niet gluten en lactose vrij. Het bevat melk, kaas en bloem.